Wanneer is het voor jou tijd om te ontwaken?

Deze prachtige zonsopgang zag ik vanmorgen om 6.30 uur. Ik ging kijken bij mijn dochter en haar vriendin die een ritje te paard gingen maken rond die tijd ivm de hitte later op de dag. We zijn nl. een weekendje op een paardenboerderij in Brabant. Om 5.45 uur was het voor ons dus tijd ontwaken. En dat in de vakantie😅 Ik ben heel benieuwd wanneer het voor jou tijd is om te ontwaken…


Zoals velen van jullie weten zijn paarden en ik niet de beste combi, maar nadat ik vorig jaar mijn ergste angst heb overwonnen (doodeng, want wat eng is vermijd je natuurlijk het liefst), zit ik er een stukje relaxter bij tegenwoordig.

🌸

Ik had een paar zeer drukke weken voorafgaand aan de vakantie, dus de eerste dag dat ik echt vrij had was ik helemaal total loss. Ik had nul energie en heb me werkelijk de hele dag alleen maar verplaatst van de stoel naar de bank. Wat baalde ik hiervan! Zo frustrerend dat ik op dat punt soms nog steeds over mijn eigen grenzen ga. Zo weinig energie is nl. niks voor mij maar het was me ook direct weer duidelijk dat ik de laatste weken teveel had gepland en te weinig tijd voor ontspanning had ingeruimd. Iets wat ik me dus altijd bewust moet blijven want het is mijn valkuil.

Maar gelukkig was het maar 1 dag. De volgende dag stond ik

weer gewoon energiek op en nu ben ik dus lekker met die meiden op stap. #lessonslearned

🌸

Hoe is dat voor jou op dit moment? Geniet je ook van de zomer en je vakantie? Ik hoop dat je waar je ook bent blij bent met het even los zijn van de dagelijkse routine met al zijn verplichtingen.

Het is goed om daar even los van te komen en nieuwe herinneringen te maken. Vaak lijkt de tijd ook langer te duren tijdens de vakantie. (Hoe dat komt kun je hier lezen: https://ap.lc/ZzFDS)

🌸

Of ben je daar eigenlijk te moe voor, vooral in je hoofd?

Kost het je best wat moeite om dingen te gaan ondernemen of te organiseren?

Waarschijnlijk dacht je dat de vakantie precies op tijd kwam zodat je even bij kon komen van de drukte van de afgelopen weken/maanden. Hoe frustrerend is het dan om te merken dat die vermoeidheid alleen maar lijkt toe te nemen in (het begin van) je vakantie? Dit komt omdat je door o.a. de hormonen Adrenaline en Cortisol het gevoel hebt dat je alles aankunt en best nog even kunt doorgaan tot de vakantie/die deadline etc. Maar ondertussen sta je al een tijdje in deze alerte stand en raakt je lichaam langzaam uitgeput. Je hebt ongetwijfeld al diverse kleine seintjes gehad van je lichaam (wat meer hoofd-/buikpijn, slechter slapen, piekeren) maar die heb je genegeerd want daar ‘had je nu even geen tijd voor’. Ga zorgen dat je deze seintjes eerder herkent bij jezelf en doe er dan direct wat mee.

🌸

Dus sta eens heel even stil bij jezelf vandaag. Voel eens hoe het nu écht met je gaat…

Is voor jou de tijd al aangebroken om te ontwaken?

Wil je hier meer info over, heb je vragen, wil je samen sparren over hoe jij dit kunt aanpakken?

Neem dan contact met me op.

Deel dit bericht