Over Jill

Het werken met vrouwen loopt als een rode draad door mijn leven. In de 17 jaar dat ik verloskundige ben geweest heb ik vrouwen gezien in hun meest kwetsbare periode. Ik heb gezien wat er allemaal kan spelen in het leven van een vrouw. Tijdens, maar ook buiten de zwangerschap. En wat voor invloed dat kan hebben op je levensvreugde op enig moment. Ik heb het altijd fijn gevonden dat ik vrouwen hierin een stuk kon begeleiden. Daarom ben ik naast verloskundige ook coach/counselor (in eerste instantie voor zwangeren) geworden zodat ik ook echt tools had hiervoor.

Wie ben ik?

Net als bij iedereen, zijn er ook in mijn leven gebeurtenissen geweest die ervoor gezorgd hebben dat ik een bepaalde richting op ben gegaan. Ook ik heb op het punt gestaan dat ik een keuze moest maken om mijn leven anders in te richten vanwege een stressvolle situatie in mijn gezin. Toen ik begeleiding zocht om te kijken hoe ik het anders zou kunnen gaan doen, heb ik een hoop inzichten gekregen. Ik leerde waar ik goed in ben en waar mijn hart ligt. Ik ben dan ook in 2012 gestopt  als verloskundige en ben als coach verder gegaan. 

Wie ben ik?

Ik heb een berg energie die ik graag deel. Ik hou van sporten en doe dat een keer of 3 in de week, bootcamp, fitness en hardlopen. Bootcamp is buiten spelen voor volwassen, I love it! Daarbij eet ik graag gezond, met natuurlijk af en toe een enorme chocolade-aanval, Dus dan maar heel erg aan toegeven, alles of niets, ook dat past goed bij me.

 

Ik denk graag in oplossingen en mogelijkheden. Oneliners  als ‘overal is een oplossing voor’ had ik zelf kunnen bedenken. Of in plaats van  ‘ja-maar…….’ja-en’ want dat laat ruimte voor het vinden van (creatieve) oplossingen. 

 

Vriendschappen ga ik aan met mensen waar ik echt wat mee heb, ik ben niet zo goed in prietpraat, het is fijn als het ergens over gaat, zonder dat het gelijk zwaar hoeft te zijn overigens. Ook stel ik graag, op liefdevolle wijze, confronterende vragen. Daarbij ben ik speels, hou van lachen en zelfspot. Ik heb een vrije geest; ik vind ik niets gek en alles bespreekbaar.

Mijn visie

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen in zijn leven te maken krijgt met gebeurtenissen of situaties die ervoor zorgen dat je veel te veel stress(klachten) ervaart en je je leven beter anders kunt gaan inrichten. Mijn ervaring is dat bij iedereen de oplossing, diep van binnen al bestaat, alleen ligt deze niet altijd zo voor het oprapen en denk je oprecht dat je het nog niet weet en blijf je op dezelfde manier doorleven.

 

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat:

Ik dol ben op muziek, luisteren en maken. Ik zing in een paar bandjes, ga graag naar concerten, van Joe Jackson tot Justin Timberlake en alles daartussen en heb bijna altijd muziek aan staan. Ook dansen ben ik gek op.

Ik voor geen goud in een achtbaan ga. Ik heb al een half uur bedenktijd nodig voor de kikkerachtbaan in Duinrel.

Ik meestal heel actief ben. Ik heb weinig zitvlees; werken, sporten, repeteren, optredens, klassenmoeder, dingen met gezin/kinderen doen, maar kan daarnaast ook rustig een héle avond Netflixen.

ik mijn vliegangst voor een deel heb overwonnen door de training bij Stichting Valk te doen.

ik hou van buiten zijn, vooral de bossen en lekker buiten lopen word ik heel erg zen van. Alleen, of samen met mijn partner of een vriendin.

als ik een miljoen win, ik een klein boerderijtje zou kopen voor ons met een stukje grond waarop we wat schapen, kippen en konijnen zouden laten lopen. Maar aan de andere kant vind ik de reuring van een grote stad ook heel erg leuk.

ik, zoals je hebt kunnen zien, een vat vol tegenstrijdigheden ben.

Aangesloten bij de volgende organisaties