Bezinning

Het einde van het jaar is in zicht. Vaak blik je dan onbewust toch even terug op het afgelopen jaar, want een jaar is lang en meestal zijn er wel wat high-lights en soms ook dieptepunten waar je dan aan terugdenkt.

Eigenlijk is het heel goed om dit bewust te doen. Heel bewust terugkijken, -denken en voelen wat er dit jaar allemaal gepasseerd is. Sta weer eens even stil bij je gevoelens ten tijde van die heerlijke of mooie dingen die geweest zijn en beleef ze nog een moment opnieuw of heb het er weer even over met degene die er bij was. Je zult merken dat dit weer even diezelfde vibe in je naar boven brengt. 

Maar denk ook terug aan minder fijne of verdrietige dingen die er zijn gebeurd. En deel dit ook met anderen. Het is heel goed om er op die manier nog even een keer bij stil te staan en wat het met je deed en doet. Want het leven is nu eenmaal geen aaneenschakeling van geluksmomenten. Juist niet…daarom kun je die verschillende gevoelens ervaren. 

Probeer ook eens of je kunt voelen hoe je eigenlijk in het leven hebt gestaan het afgelopen jaar en dan bedoel ik de routing days en de kleine dingen. Ben je tevreden en blij met hoe je leven liep het afgelopen jaar? En wat specifiek maakt dat je dat zo voelt? Welke aspecten van je leven zou je precies zo willen houden? Schrijf dit op. Wees heel eerlijk naar jezelf. 

Zijn er aan de andere kant ook dingen die je eigenlijk liever anders zou willen? Noteer deze dan ook. Jij bent de enige die kan zorgen dat dingen waar je nu niet happy van wordt of stress door ervaart, kunnen veranderen. Je zet gewoon de eerste stap op weg naar anders. Dat klinkt heel makkelijk en dat is het ook. De eerste stap is je voornemen om iets te gaan veranderen. Daarna ga je dat specifieker maken zodat je de verandering kunt gaan inzetten. Want hoe fijn is het dat je zelf invloed hebt op je stressvermindering?!

Hoe je dat stappenplan maakt leer je in een coachtraject maar je kunt al een eerste aanzetje maken door naar onze workshop ’Stress de baas’ te komen op woensdag 15 januari. Deze geef ik samen met mijn vriendin Simone van Chimoon aromatherapie & massage.

Neem de regie weer in handen! 

Deel dit bericht