Van terugblik naar teamwork

Eind vorig jaar heb ik een blog geschreven over mijn gemis aan collega’s na 10 jaar alleen mijn praktijk gedraaid te hebben. Wat ik miste was dat niemand maandagochtend eens vroeg hoe mijn weekend was geweest, lol samen hebben, maar ook het sparren over werk. Ik schreef toen dat ik daar dus een actiepunt van zou maken voor 2019, want hee…je hebt altijd een keuze tenslotte.

Vlak daarna kwam er ineens een vacature voorbij voor het invullen van een zwangerschapsverlof voor een POH-GGZ, een praktijkondersteuner bij een huisartsenpraktijk. Dat klonk heel leuk: in een team werken en werk wat mooi aansloot bij mijn werk en ervaring als coach/counselor. Bovendien was het een waarneming voor bepaalde tijd en kon ik ervaren hoe het was om in een team te werken en hoe de functie zelf was. Ik heb toen gesolliciteerd en werd aangenomen.

Inmiddels is het zwangerschapsverlof afgelopen en is die collega weer terug. Omdat het van beide kanten goed beviel, is me gevraagd of ik een dag wilde blijven. En ja, dat wilde ik heel graag! Ik heb lieve en leuke collega’s en vind het werk ook echt erg leuk. Het is ook heel fijn om te kunnen overleggen met een ander zodat je niet alles alleen hoeft te bedenken. Een ander heeft vaak waardevolle aanvullingen waar je zelf nog niet aan had gedacht. Of wijst je op mogelijkheden die je nog niet wist.

Dus nu heb ik best of both worlds: mijn eigen praktijk en daarnaast één dag een baan als POH GGZ, hoe tof is dat?! Maar ik ben natuurlijk niet de enige die dit doen kan!

Twijfel je dus of je werk nog steeds zo bevredigend en leuk is als het was? Leg het eens onder de loep. Schrijf eens voor jezelf op:

  • wat je er leuk aan vindt (in de hele breedte van je werk en het bedrijf) 
  • waar je goed in bent 
  • wat je minder leuk vindt of waar je regelmatig tegen aanloopt. 
  • welke uitdagingen je nog hebt
  • waar je naar op zoek was toen je deze baan nam en of dat wellicht veranderd is

Als je dat gedaan hebt, weet je als het goed is weer precies waar je staat op het gebied van werk. Blijkt dat je eigenlijk niet helemaal meer op je plek zit daar: onderneem dan actie! Jij wil toch ook in de meest optimale omstandigheden voor jezelf werken en zo min mogelijk stress ervaren?

We kunnen hier samen een keer over sparren als je dat zou willen. Maak dan direct een afspraak voor dagdeelcoaching 

Deel dit bericht