Intervisie – de juiste vraag brengt het antwoord.

Mooie derde sessie gehad met dit team…. Vandaag was er een mooie beweging in het team. Degene die het soms lastig vind om wat te zeggen stelde voor een evaluatierondje te houden over de intervisie; hoe stond iedereen er in? Het feit dat juist zij dat voorstelde vond ik al prachtig. En natuurlijk een prima plan. Iedereen vertelde hoe hij de intervisie ervaarde en wat er positief aan was en wat ze eventueel misten.

Unaniem waren ze in het versterkte teamgevoel door middel van intervisie. Ze zaten nu tenminste met regelmaat met elkaar om de tafel en de herkenbaarheid van de meeste casussen was groot. Het is een klein team dat meestal alleen op een groep staat dus ze zien elkaar soms bij de overdracht maar sommigen zien en spreken elkaar nauwelijks. Ze vonden het dus erg fijn om uitgebreid met elkaar te spreken over wat er zich op de werkvloer afspeelde. En ook dat ze in dezelfde situaties soms anders reageerden. Goed om te horen en zo van elkaar te leren.

De meesten vonden ook dat het juist belangrijk is dat dit overleg aan een bepaalde structuur moest voldoen, omdat het anders versnipperde of alleen een paar aan het woord kwamen. Maar de structuur die we nu gebruikten, vond niet iedereen even prettig. Het leek te strak, te vooropgezet voor sommigen en het voelde daardoor niet altijd even echt.

Dus hebben we met zijn allen gekeken welke structuur wel paste. En daar zijn we mooi uitgekomen. Dus zo gaan we het voortaan doen.

Mooi staaltje teamwork was dit! Ik zat erbij en heb het vooral laten gebeuren….prachtig!

Deel dit bericht