E-Coaching


E-coachen is de online coachvariant van individuele coaching. E-coaching is een bewezen effectieve methode (Universiteit Tilburg) omdat het een aantal voordelen biedt:

  • Schrijven werkt relativerend, je zet al schrijvend zaken meer op een rijtje, dat is al een mooie eerste stap.
  • Je hebt meer tijd om na te denken over de vraag en het antwoord.
  • Het e-coachen is plaats- en tijdsonafhankelijk. je kunt het doen op tijden die jou schikken en je hebt geen reistijd.
  • De relatieve anonimiteit maakt het voor sommige mensen makkelijker zichzelf en open te zijn.
  • Alles wat je schrijft staat chronologisch gestructureerd in een dossier waar alleen jij en je coach toegang toe hebben. Door dit regelmatig terug te lezen zie je je vorderingen en blijf je scherp.
  • De coaching is effectiever omdat je vaker contact hebt; ik reageer snel (soms binnen een paar uur maar altijd binnen 48 uur, het weekend uitgezonderd). Je hoeft dus niet op je volgende afspraak te wachten.

Hoe werkt e-coaching?

E-coaching is ook coachen op maat. Naast het luisteren, vragen stellen, tips en oefeningen die je per mail ontvangt, zul je ook verschillende huiswerk oefeningen krijgen (net als tijdens het persoonlijke coachingtraject). Dit helpt je de gestelde doelen ook daadwerkelijk te realiseren. In twee tot drie maanden werken we intensief aan jouw vraag en zet je telkens kleine stapjes naar je doel. Als coach ben ik online bij je tijdens de verandering. Mocht je toch behoefte hebben aan één of twee face-to-face gesprekken, behoort dit ook tot de mogelijkheden. E-coaching vindt plaats in een beveiligde omgeving.

Duur van het traject

Gemiddeld zijn er twee contactmomenten per week over een periode van vier tot 12 weken. De berichten worden verstuurd via een beveiligd programma, waardoor de privacy gewaarborgd is. De coachee heeft door middel van een persoonlijke inlogcode toegang tot zijn dossier.

Zijn er ook nadelen aan e-coaching?

Er worden een paar nadelen genoemd, namelijk het ontbreken van oogcontact en het niet kunnen lezen van lichaamstaal. In de praktijk blijken deze nadelen niet van belang te zijn als deze nabijheid d.m.v. het schrijven tot stand komt.

Meer informatie

Een e-coachtraject start met een gratis intakegesprek. Hierin maken we kort kennis en krijg je antwoord op al je vragen over e-coaching. Ook bespreken we wat het doel is dat je wil bereiken. Afhankelijk van je behoefte voeren we dit gesprek bij mij op kantoor, per mail, telefoon of m.b.v. beeldbellen. Mocht je hier geen behoefte aan hebben en gelijk van start willen gaan met e-coaching, is dat uiteraard ook prima.

Denk je dat e-coaching bij je past? Dan kijken we samen welk pakket je wil afnemen. Ieder pakket dient vooraf betaald te worden. Heb je binnen twee weken na het starten van je traject toch twijfels over e-coaching? Geen probleem natuurlijk. Dan wordt het betaalde bedrag teruggestort op je rekening.

E-coaching kan ook uitstekend onderdeel uitmaken van een ander traject. Hierbij kiezen we er voor om één of meerdere gesprekken al face-to-face plaats te laten vinden

Tarieven

Intake-/kennismakingsgesprek kantoor: 45 euro (ex BTW), per Skype/Zoom/Telefoon gratis

Pakket 1: 1 maand, gemiddeld 10 coach-contacten, 250 euro (BTW-vrij), per maand.

Pakket 2: 2 maanden, gemiddeld 20 coach-contacten, 225 euro (BTW-vrij), per maand.

Pakket 3: 3 maanden, gemiddeld 30 coach-contacten, 200 euro (BTW-vrij), per maand.

Wil je meer weten over e-coaching of welke mogelijkheden er zijn voor jou?Neem dan contact op of stuur een mail naar info@devitaliteitscoach.com.