Brand jouw kaarsje nog wel?

De maand december is ingegaan, de maand van de donkere dagen, de lichtjes en de feestdagen. Bijna iedereen heeft in deze maand wel één of meerdere momenten van bezinning. Het is tenslotte de laatste maand van het jaar. Op 31 december gaan we over in een ander, nieuw jaar. Veel mensen kijken dan toch in vogelvlucht terug op het afgelopen jaar. (Mijn eigen terugblik kun je even verderop lezen).

Wat is er allemaal gebeurd? De mooie, bijzondere momenten, de verdrietige momenten en hoe je aan het begin van dat jaar startte en of je er nu, aan het einde van het jaar, anders in staat, mede door deze gebeurtenissen. 

Heb je het thuis fijn gehad het afgelopen jaar? Ging en gaat het goed tussen jou en je partner? Zie je af en toe nog steeds datzelfde in hem, wat je ook zag toen jullie elkaar net kenden? Hebben jullie naast de organisatie van het gezin en het huishouden nog steeds momenten samen waar jullie van genieten?

Hoe heb je het gedaan als moeder, gaat het goed met je kinderen en met jou? Had je dingen anders willen doen? Anders willen zeggen? En waar ben je superblij mee en trots op? En als het allemaal niet zo makkelijk gaat of je hebt een zorg-intensief kind; hoe kijk je op dit jaar terug? Zijn er zware tijden geweest? En hoe heb je die goed doorstaan? Heb je ook goed voor jezelf gezorgd?

Wat vond je het afgelopen jaar van je werk? Heb je het nog steeds naar je zin of zijn er dingen veranderd waardoor je nu veel beter op je plek zit? Of ben je juist gaan twijfelen of dit nog wel is wat je wil? Zou je bij een ander soort bedrijf willen werken of misschien wel helemaal iets anders gaan doen?

Mijn terugblik…

Net als jullie, kijk ook ik in december altijd terug op het afgelopen jaar. Ik ben nog steeds heel gelukkig met Ludo en mijn kids. Komende maandag zijn we 20 jaar getrouwd en ik ben erg blij met ons en het leven dat we samen gecreëerd hebben. 

Mijn wijze lessen van het afgelopen jaar: pluk de dag! Doe veel van wat je leuk vindt, omring je zoveel mogelijk met mensen waar je om geeft en wees lief voor anderen. Geluk zit ‘m in kleine dingen, heb ook ik weer mogen ervaren.

De kinderen, ik ben dol op ze…uiteraard! Niet alles gaat van een leien dakje, velen van jullie zullen dat vast herkennen maar ik ben op alledrie ontzettend trots. Mijn dochter heeft, ondanks dat het geen makkie was, haar diploma gehaald en is op zichzelf gaan wonen afgelopen zomer. Hoe ze dat heeft allemaal heeft aangepakt; geweldig! Mijn zoon, die school altijd vervloekte, is een onderneming gestart waar hij nu met veel passie voor gaat. En mijn andere dochter heeft wat drempels overwonnen en gaat nu met veel plezier naar het laatste jaar van de basisschool en kijkt reikhalzend uit naar de middelbare school. De warmte die ik voel in ons gezin en hoe we met elkaar omgaan, ondanks wat struikelblokken, kan me soms ontroeren en ben ik heel dankbaar voor.

Afgelopen jaar heb ik veel veranderd qua manier van werken en dan bedoel ik niet het soort werk, maar mijn naam, zodat iedereen begrijpt wat ik doe en vooral dat ik meer naar buiten ben gekomen via Social Media. Nooit gedacht dat ik dat zou doen en ik vind het nog niet eens zo erg als ik ooit had gedacht.😁 Want wat bv. een onverwachts leuk gevolg is daarvan, is dat ik reacties krijg van jullie op mijn posts en blogs, dus het is ineens veel interactiever en contact met mensen is natuurlijk echt mijn ding. Dus dank jullie wel, dat is iets wat ik dus zeker blijf doen.

Wat ik me wel steeds meer ben gaan realiseren de afgelopen jaren, is dat ik collega’s mis. Toen ik nog verloskundige was, had ik altijd wel een paar collega’s of assistentes waar ik een praatje mee had, je wist een beetje van het wel en wee van elkaar en het gaf ook gezelligheid. En dat mis ik steeds meer. Dus ik heb besloten om in 2019 te zorgen dat ik collega’s krijg. Ik moet het nog concretiseren, hoe of in wat voor vorm, maar daar heb ik nog een hele maand de tijd voor. Ik wil het in elk geval anders, want ik heb behoefte aan meer gezelligheid tijdens mijn werkdagen. Wordt vervolgd dus…

Hoe is het met jou in deze december maand? Hoe kijk jij terug op je jaar? Brandt jouw kaarsje nog wel? Zijn er dingen voorgevallen of heb je een bepaald gevoel over iets waardoor je nu het gevoel hebt voor een keuze te staan? En voelt dat als een uitdaging of juist als iets moeilijks?

Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben benieuwd.

Deel dit bericht